torsdag 28 april 2011

varken stjärna eller frälst

påsken har kommit och gått, och även förkylningarna. både andreas och robin vaknade upp sjuka på långfredagen och jag var den enda som var pigg. på påskaftonen pallrade jag och andreas oss i alla fall upp och mot stadion för att se Roma spela, och det var min 15:e Roma-match live.. :) robin var kvar hemma i lägenheten med feber och det resulterade i ett väldigt stillsamt påskfirande som avslutades med lite kortspel, och inte alls något festade som vi hade tänkt oss..

mycket fin torsdag idag, pysslar runt med diverse småsaker, lyssnar på bra musik och ska snart ta mig till tvätterian. hade för övrigt min sista italienskalektion igår och inväntar nu tentan som jag ska göra i mitten av maj. men först är det sista april och det ska bli trevligt, får ta igen det förlorade påskfirandet då :)

a presto..!

torsdag 21 april 2011

Tanti auguri, Roma!

idag är det inget mindre än Roms födelsedag! året är lite oklart, men enligt legenden den 2764:e födelsedagen i ordningen. vi får se vad dagen har att erbjuda, jag hoppas på fyrverkerier framåt kvällen! :)
önskar er alla en trevlig helg och Bouna Pasqua! det ska vi ha, trots vi för första gången någonsin missar att äta påskbord..

måndag 18 april 2011

Settimana della Cultura

ciao!
det har varit kulturvecka här i den eviga staden och massor av museum och monument har haft gratis inträde. vi fick reda på det när det bara var ett par dagar kvar, så vi missade i princip hela denna kulturella vecka ;) igår däremot, efter att av en slump ha väckts av våra nya tyska grannar, pallrade vi oss mot kulturen! som vanligt var det mycket folk och säkert en kilometer lång kö in till Colosseum, men vi hade redan bestämt oss för att besöka Forum Romanum - det antika Roms centrum.

rundturen började med en lätt stigning som tog oss upp på Palatinen, en av Roms sju kullar, eftersom att Forum ligger på den höjden. det var trevligt att strosa bland ruinerna, men väl inne på området och mitt i all historia så märkte vi att vi inte alls var särskilt pålästa om de olika byggnaderna och resterna.. men en del kände vi i alla fall igen :)




Stadio Palatino


 Maxentiusbasilikan, den första basilikan som nånsin byggts

Utsikt från Forum






Titusbågen

Konstantinbågen

efter vårt besök på Forum var det lunchdags och på väg hemåt igen blev vi omsprungna av ett gäng gladiatorer! haha. alltid är det något festligt att kolla på under helgerna. dom var jättefina och organiserade! :)



gårdagens citat av en besviken 4-åring; oh.. I don't know what to do with my iPad...

ci vediamo!

söndag 10 april 2011

familjen på besök!

för drygt en vecka sen var min familj på besök. vädret var på topp - 25 grader och sol varje dag. dagarna fylldes av god mat, öl, häng i Villa Borghese, en hel del turistande och avslutades med Roma-Juventus.

första kvällen - påväg ut i Romnatten
typiskt att jag ska förstöra en annars fin bild ;)
systrarna provar en italiensk frukost!
nyvakna :)
Vatikanen
vid Colosseum slängde vi fram vår bästa modell; pappa!
picknick i Villa Borghese, så härligt!
:)
johanna, sandra & malin


mamma & johanna
ingen semester utan öl!
hej hej!
mormor, Magnus och mamma shoppade loss :)
alla brudarna; jag, mamma, johanna, mormor & sandra
jag och papi :)
uppladdning inför Roma - Juventus..
och Robin har redan börjat sjunga Roma-ramsor ;)
johanna& sandra gillade caffe borghetti!
glada inne på arenan (och mycket ledsna när Roma förlorade!)

torsdag 7 april 2011