onsdag 12 januari 2011

primi giorni a Roma

det har varit några lugna första dagar för oss här i storstaden. igår kollade vi runt lite i området där vi bor, och när vi hade gått en bra bit därifrån hamnade vi i lite skummare kvarter och tillsist något som måste ha varit Roms China Town, några kvarter vi inte lär besöka igen.

framåt kvällen började internet krångla och vi fick spela ett parti kort, och killarna fick dela på sistaplatsen!

bevis!

vi har i alla fall hunnit bekanta oss med några av våra grannar, nämligen Roms domkyrka, San Giovanni in Laterano som är en av de fyra stora antika huvudbasilikorna här i staden. mycket vacker kyrka!

den andra, och mest högljudda grannen, är ett sjukhus och det har vi verkligen märkt av, ambulanssirenerna går på högvarv dygnet runt och hörs alldeles för tydligt inne i lägenheten!

vår tredje kända granne är världens högsta obelisk och finns på piazzan utanför oss. Obelisken är den granne som för minst väsen av sig, då den varken är omringad av nunnor eller ambulanser.


vår granne obelisken, och vårt hus i bakgrunden

för en utförligare rapport om våra första dagar kan jag stolt presentera vesslans blogg; ladonnola.blogspot.com! det finns även ett nytt inlägg i andreas fotbollsblogg, ciao!

2 kommentarer:

en av dina läsare! sa...

Vad trevligt ni verkar ha i den eviga staden! Fortsätt rapportera tack! =D

Unknown sa...

Den där obelisken ska besegras innan ni åker hem!! och med det menar jag att någon av er måste klättra upp i den, enligt mig :) // Busig