måndag 18 april 2011

Settimana della Cultura

ciao!
det har varit kulturvecka här i den eviga staden och massor av museum och monument har haft gratis inträde. vi fick reda på det när det bara var ett par dagar kvar, så vi missade i princip hela denna kulturella vecka ;) igår däremot, efter att av en slump ha väckts av våra nya tyska grannar, pallrade vi oss mot kulturen! som vanligt var det mycket folk och säkert en kilometer lång kö in till Colosseum, men vi hade redan bestämt oss för att besöka Forum Romanum - det antika Roms centrum.

rundturen började med en lätt stigning som tog oss upp på Palatinen, en av Roms sju kullar, eftersom att Forum ligger på den höjden. det var trevligt att strosa bland ruinerna, men väl inne på området och mitt i all historia så märkte vi att vi inte alls var särskilt pålästa om de olika byggnaderna och resterna.. men en del kände vi i alla fall igen :)




Stadio Palatino


 Maxentiusbasilikan, den första basilikan som nånsin byggts

Utsikt från Forum






Titusbågen

Konstantinbågen

efter vårt besök på Forum var det lunchdags och på väg hemåt igen blev vi omsprungna av ett gäng gladiatorer! haha. alltid är det något festligt att kolla på under helgerna. dom var jättefina och organiserade! :)



gårdagens citat av en besviken 4-åring; oh.. I don't know what to do with my iPad...

ci vediamo!

Inga kommentarer: