söndag 30 januari 2011

un giorno bianco..

söndag och Bologna stod på schemat för mig och andreas. 07.15 lämnade vi lägenheten och en sovande vessla och begav oss mot Termini. tåget åkte norrut längs med Tibern och jag trivdes när jag kollade ut över det italienska landskapet - små, krokiga vägar genom dimmiga berg och åkrar. det var som alltid trevligt att åka tåg - äta lite matsäck och lyssna på bra musik =)

när vi lämnat Firenze (Florens) var det mestadels tunnlar som omringade tåget istället för fin utsikt, det var kolsvart när man kollade ut. och rätt som det var mellan allt det svarta så susade det förbi något vitt en kort sekund. nästa gång vi kunde se ut genom fönstret såg vi att allting där ute var vitt. snövitt alltså..


inte en enda gång när vi planerat denna resa har jag haft en tanke på att det kunde vara snö längre norrut i landet. men, det kunde det. inte konstigt att det skulle vara lite kallare i Bologna än i Rom.. haha. det var kallt och jävligt när vi kom fram, och när vi hade gått 10 meter i slasket så var vi dyngsura om fötterna. och klockan var inte ens 10.30. att gå runt och turista den här dagen var det inte ens något snack om. inte en chans.

vi tog oss i alla fall ut till trevliga Stadio Renato Dall'Ara, som var ganska lätt att hitta till, och köpte våra biljetter till Romaklacken. vi gick ett varv runt den lilla stadion och sedan tog vi bussen till centralstationen igen, där vi hade sett ett McDonalds. genomfrusna redan vid den här tiden kunde vi i alla fall glädja oss åt en varm kopp kaffe. vi hade ju också matchen att se fram emot, trodde vi (läs jag)..


vi satt på donken och värmde oss ett bra tag, men sedan var det bara att ta sig ut till stadion igen. innan vi gick in var vi kloka nog att investera i en buff/allt-i-allo-tygbit som värmde en hel del.. matchen blev fördröjd 10 min, men sen kunde den äntligen börja. i 16 minuter spelade dom innan dom bestämde sig för att bryta matchen. inom fem minuter efter det hade i princip alla Roma-fans lämnat stadion, men vi dröjde oss kvar i fall att den skulle börja.. fötterna hade domnat vid det laget, så vi kunde lika gärna ha sett en hel match. tyvärr började den inte igen.

så det var bara att bege sig hemåt igen. vi hoppade på bussen som skulle ta oss till centralen, väntade i en kvart på att den skulle åka och sen när den äntligen åkte så visade det sig efter tjugo meters åkande att den var trasig. kul. det var bara att byta buss till en som funkade. efter det flöt det väl på relativt bra för oss - tågbiljetterna gick att boka om så vi kunde åka hem två timmar tidigare än väntat. tåget var bara försenat en halvtimme, medan många andra var helt inställda på grund av snön.


det har aldrig varit så skönt att sätta sig på ett tåg som idag. drygt två timmar senare var vi äntligen hemma i Rom igen, med trötta kroppar och huvuden. kanske blir det ett nytt försök att kolla på match i Bologna när matchen blir omspelad.. det var en jobbig dag, men det gick ganska bra ändå tycker jag. det är väl inte många gånger man kommer vara med om detta. vi fick i alla fall några fina bilder! =)


nöjda när vi äntligen kunde sätta oss på tåget igen! självklart med buffen på.


det var kort och gott vår dag i Bologna.. nu är det bara att planera inför nästa resa ;) ci vediamo!

6 kommentarer:

skype-steffo sa...

va trist att matchen blev inställd! men ni fick vara med om ett äventyr i alla fall.... ;-)
kramar från skype-steffo & skype-leno

Anonym sa...

vilket äventyr ni verkar varit ute på! fortsätt så!

Mamma sa...

Tråkigt att det blev så.
Bättre lycka nästa gång.
Kram mamma

Linen sa...

Tur att ni har varandra i alla fall :)

Anonym sa...

Snopet värre! Hoppas tåssingarna har tinat! Tyvärr inga spår av den lilla kussen men hoppas på snart!! Kanske en 20-års present till en annan kusse.... Hörde från säkra källor att hon skulle hänga på låset på bolaget på fredag... Sköt om er o hoppas ni får det varmt o gott snart! Puss o Kram faster

En göteborgska i Italien | Johanna Andersen sa...

haha, välkommna till italien mina vänner! :P