tisdag 8 februari 2011

Aventino

några dagar har passerat i den eviga staden och igår var det också en månad sen vi kom hit. galet fort har tiden gått!

i söndags tog andreas med oss till Nyckelhålet, som enligt tidningar är den mest berömda vykortsbilden i Rom. vi gick förbi alla apelsin- och citronträd och en liten stund senare var vi framme. det såg ganska roligt ut när folk stod och köade för att titta genom ett nyckelhål. men vi köade snällt och efter att människorna framför oss hade skingrats kunde även vi kika in genom nyckelhålet och få se den fina vyn på Peterskyrkans kupol =) dagen avslutades med att kolla på Inter - Roma på en sportbar.

andreas bild! =)

fruktfotografen!

 igår var vi och såg en match med AS Romas lillebror; Atletico Roma som spelar i Serie C1, och matchen spelades på Stadio Flaminio. som vanligt hade italienarna krånglat till det med biljettköp - varför göra det enkelt? istället för att sälja vid arenan (där det vid ett bås klart och tydligt stod ticket sale, till och med på engelska!) så fick vi gå en bit bort för att hitta den riktiga biljettluckan. till slut fick vi i alla fall våra biljetter och kom in på arenan precis till matchstart.


Atletico Roma - Foligno 1-2

gårdagens shopping: vi var in på en supermercato som visade sig ha offerta på Birra Moretti - passade oss bra då vi till helgen får besök från flera håll. på lördag är det även Roma - Napoli =) roligt!


idag har också, tro det eller ej, andreas börjat skolan! det var sagt att han skulle börja den 17e januari, men de har skjutit på det sedan dess.. italienarna hade väl inte lust att börja förrän nu ;) han ska nu gå en, för att citera anton söderberg; extremkurs i italienska, innan hans riktiga kurser börjar =)

förresten! efter lång väntan och spänning har jag även fått mitt nya Visa-kort. det tog bara några dagar från sverige, men sedan hamnade det i vår postlåda som vi inte har nyckel till - inlåst! två mail och flera dagar senare kom Virrpannan till oss med svansen mellan benen och brevet i handen. men det var värt att vänta, för vet ni vad?! det funkade att ta ut pengar med det! wiho.. håll tummarna för att det fortsätter så!

nu är det hög tid att ta tag i mitt pluggande.. ci vediamo!

Rom - för evigt inom mig =)

4 kommentarer:

Pötchan sa...

coolt nyckelhål! jätte fina bilder Mallan :) Saknar dig! Hur går de i skolan? Hur är lärarna och dina klasspolare ? :) Ta hand om er!

Anonym sa...

ooh che bella fotografia!

Robin Vestgärds sa...

Bra bloggat bjärten!

Galleri Hönshuset sa...

Hej, allt väl?

Nu har jag läst ikapp. Vad kuuul att ni har kul =)

Nånting ni kommer att kunna berätta för era barn o barnbarn sen =)
Minnen, det är grejer det.

Det verkar vara så underbart vackert där ni är. Mycket och se och kan tänka mig att det är mysigt och strosa omkring.

Ha det gott nu. Kram Pirre