lördag 28 maj 2011

Roma, Roma mia..

ciao tutti!
igår var en riktigt trevlig dag. det började med att vi mötte upp Jelco för att glida runt lite i hans bil, jätteroligt var det! låter kanske konstigt men en sådan vardagssak är uppskattat av oss nu när vi inte längre har tillgång till bil :) trafiken är lite annorlunda mot i Sverige och jag skulle verkligen inte vilja köra här. Jelco däremot var en bra och van chaufför och hade en väldigt italiensk körstil.. han är den mest italienska (och enda) holländaren jag känner.jag fick äran att välja vad vi skulle göra på kvällen, och valde då att vi skulle kolla in Ponte Milvio. det är Roms äldsta bro och är känd för alla kärlekslås som hänger där. det är en gammal tradition att skriva sina och sin älsklings initialer på ett hänglås, hänga fast det på bron och kasta nyckeln i Tibern, för evig kärlek! :) så vackert.

tusentals lås runtom på bron :)


efter att vi hade kollat in bron satte vi oss vid en bar alldeles i närheten. det var mycket folk ute, och vi var de enda som inte var italienare där. väldigt trevligt område! :)

Jelco är au pair hos en familj här i Rom och har varit här sen i september, hur som helst så berättade han något galet för oss; på måndag ska städerskorna på skolan där "hans" barn går strejka. därför kunde skolan inte ta emot alla barn som vanligt, utan bara ett begränsat antal. skolan bestämde att 90 av de 170 eleverna fick gå i skola på nu på måndag - det är alltså först till kvarn som gäller. såklart vill alla föräldrar att deras barn ska gå i skolan, så det kommer nog bli galet. sånt händer bara i Italien.

ikväll väntas middag med ingen mindre än Jelco, och efter det ska vi se Champions League-finalen! :)

Inga kommentarer: