måndag 9 maj 2011

Sverigebesök

hej alla!
anledningen till utebliven bloggning är att jag har varit på semester, typ. destinationen denna gång var inget mindre än Sverige och finaste Dalarna :) biljetterna bokade vi för en månad sen, men bara min och Andreas familj visste om att vi skulle komma hem..

så förra fredagen anlände vi till Stockholm och hann med en middag med pappa i huvudstaden innan vi hoppade på tåget till Säter. vid 22-tiden var vi framme och blev hämtade av Andreas mamma och syster. kvällen spenderades i lugn och ro i Skäve med familjen Helmersson.

njöt av lugnet vid fina Dalälven.. :)
på lördagsmorgonen begav vi oss till Falun för att fira valborg. champagnefrukost i goda vänners lag stod på schemat, men innan skumpan så hann vi även med några blåsningar.. Andreas klädde ut sig till 'luffare' och skrämde både Anton, Tomas och Dennis innan dom såg vem det var - dagens höjdpunkt! :) framåt kvällen åkte vi hem till Dennis på torpet för grillning och lite fest. en underbar dag med mycket skratt!


efter valborg så flängde vi runt i helahalva Dalarna för att besöka nära och kära. på grund av tidsbrist hann vi inte träffa alla som vi ville, men i alla fall de flesta. det var skönt att komma hem och njuta av tystnaden och lugnet på landet - kontraster :) veckan gick fort och fylldes med familjemiddagar, ett 25-årskalas och massa fikande, det var en riktigt härlig vecka! men till slut kom fredagen, och även anledningen till vårt Sverigebesök - vi var på en mycket fin och jobbig begravning i Säters kyrka

efter begravningen och fikat så packade vi ihop oss och åkte till Stockholm för att spendera natten där och flyga till Rom dagen efter. planet lyfte 9.05 i lördags och flygtiden var bara 2.45, något kortare än vanligt, skönt! väl inne i stan igen var vi inte sena med att köpa öl till kvällen, när det var Roma-Milan :)

så nu är vi alltså åter på italiensk mark och kommer vara det i ungefär en månad till, då vi åker hem. det är blandade känslor om det, kommer sakna Rom men sommaren i Dalarna är något jag verkligen ser fram emot!  värmen kommer ligga runt 25 grader nu i maj och vi ska försöka ta vara på det så gott det går, kanske åker vi ut till havet någon dag snart :)

Inga kommentarer: