söndag 27 februari 2011

Bella Venezia!

som ni kanske märkte hann jag inte alls blogga innan helgens resa, men här kommer bilder från dagen!

jag och andreas passade på att göra en dagsutflykt samma dag som våra interrailkort gick ut. efter lite funderande bestämde vi oss för att åka till Venedig! från Rom tar det ungefär 4 timmar dit med snabbtåg så det blev sammanlagt 8 timmars (!) restid för att spendera dagen där. att åka tåg så länge under en och samma dag är lite väl mycket, och det lär inte bli fler sådana resor..

dagen till ära passerade vi Firenze, Bologna och Padova för att slutligen hamna i Venedig. vår dag bestod av att strosa omkring och kolla in staden och att trängas med massvis av folk, det var karneval i staden, och en populär sådan! massor av människor var utklädda, så vi hängde på trenden och köpte oss en varsin mask - en lite trevligare souvenir än från Bologna och Genova (buff och paraply..), masker som var handgjorda i Italien.











efter en dags promenerande i den fina staden satt vi oss på en restaurang i närheten av tågstationen och åt mat. lasagne, kyckling med potatisklyftor (på ett berg av ruccola) och en flaska vin för ynka 19 euro fick avsluta våran fina dag i Venedig.

vi är för tillfället lite trötta på att åka tåg, och som det ser ut nu kommer vi inte åka någon längre sträcka förrän i slutet på mars! det ska bli skönt att spendera några helger hemma i Rom först.. nu dröjer det inte heller förrän vi får besök från sverige igen - redan till helgen väntas finbesök!

1 kommentar:

Pillan sa...

härliga bilder
, härliga helger!! :)<3